Min kurv

Luk

Sådan ser den perfekte basisgarderobe ud!

Hold det simpelt og vær på den sikre side

En basisgarderobe vil sige et udvalg af det mest simple og altid sikre valg af tøj i dit klædeskab. Det skal have en stil, der ikke går af mode lige rundt om hjørnet, men er mere klassisk. Den gode basisgarderobe dækker bredt – ikke i stil, vilde farver og mønstre – men ved at have et tilstrækkeligt udvalg af al slags beklædning fra top til tå. At noget er basic betyder ikke, at det er kedeligt, blot simpelt og sikkert. Det er noget, som du altid kan vende tilbage til og tage udgangspunkt i, når du skal vælge dagens outfit. Har du en basisgarderobe med det hele, har du sikret dig selv bedre mod tøjkriser og tøjkiks.

Et basisudvalg er et must såvel for tøj til mænd af ”almindelig” bygning som for tøj til store mænd. Forskellen på de to er ikke så meget stilen, som det er pasformen, og den skal selvfølgelig sidde lige i skabet. Den sikre stil kombineret med den helt rigtige pasform må være det ypperste mål at stræbe efter i jagten på en perfekt garderobe.

 

 

 

Hav altid disse favoritter i klædeskabet

Uanset hvilken retning moden går i i de forskellige sæsoner, er det rart at have en god solid basisgarderobe, hvor stilen altid holder. Man kan jo altid føje til af mere kreative vovede pieces, som tendenserne skifter. Her er en guideline til en overordnet basisgarderobe, du aldrig går fejl af, hvor du har til lidt forskellige lejligheder, mere og mindre formelt:

 • 1-2 par habitbukser i en klassisk farve - sort, grå og blå
 • Blazers, hvoraf nogle går til habitbukser og andre til casual bukser (behøver ikke nødvendigvis at matche buksernes farve)
 • Et par forskellige skjorter til fint brug i simple enkelfarver
 • Skjorter til afslappet brug fx med jeans
 • Et par forskellige chinos (en mellemting mellem den pæne og den afslappede buks) i farver som sort, brun, grå og mørkeblå
 • Blå jeans
 • T-shirts i bunkevis i klassiske enkelfarver som hvid, sort, grå og blå
 • Et par pæne trøjer, der både kan bruges alene og ud over en skjorte
 • Et par cardigans til mere casual brug
 • Rigeligt med strømper i sort og også gerne andre farver
 • Sort eller brunt læderbælte med et smalt neutralt spænde

Den helt perfekte liste afhænger selvfølgelig af den enkelte, hans job og aktivitetsliv.

 

 

 

Basisgarderoben bør fokusere på kvalitet

Hvis din basisgarderobe for alvor skal være stærk og skal kunne bringe nytte i lang tid, er det en fordel at investere i kvalitet frem for kvantitet. Det giver mere værdi i det lange løb, selvom knaldtilbud i den grad også kan friste lige nu og her. For at træde ud af brug-og-smid-væk kulturen skal du skrotte tanken om, at det er et must med en stor og varieret garderobe, for hvad er der fedt ved at have en masse tøj, hvis ikke man bruger halvdelen? Med en ekstra omtanke for kvaliteten af tøjet gør du en god gerning for din stil.

Mailing list join

Mailing list text

Min kurv

Subtotal: 0,00 kr

Kurven er tom